Hangi Duvar Rengi için hangi Sanatsal Çerçeve seçilmelidir?

05.10.2016

Eserlerimize Sanatsal Çerçeve beğenirken en başta dikkat etmemiz gereken husus Duvar Rengi’dir. Duvar rengi ile sanatsal çerçeve renginin birbirine zıt olması esastır. Duvar rengi ile seçimi yapılan Sanatsal Çerçeve renginin kontrast olması halinde beğenilen çerçeve duvarda kendini gösterecektir. Aksi durumda - beyaz renk duvar üzerine beyaz renk çerçeveli eser asılması gibi durumlarda – duvar ile çerçeve kaynar bir diğer ifadeyle çerçeve kendini göstermez ve duvarda kaybolur.

Çerçevenin duvar rengi ile kaynaması hoş görünüm sağlamaz. Sanatsal Çerçeve’nin asıldığı mekandaki mobilyalar, aksesuarlar hatta avizeler gibi nesnelerin renklerini dikkate almadan önce mümkün olduğunca duvar ve çerçeve arasında renk kaynaşmasını n olmayacağı çerçeveleri listeleyerek seçimlerimize başlamak gerekmektedir.

Genel olarak, açık renk duvar üzerinde koyu renk çerçeve seçimi ve koyu renk duvar üzerinde açık renk çerçeve seçimi Sanatsal Çerçeve ile çerçevelenmiş eserlerimizin asıldıkları mekanda dikkat çekmesini ve duvarda göze hoş gelen bir kompozisyon oluşturmasını sağlayacaktır.